marți, 15 mai 2012

Un pic de ...film

www.imdb.com
Că tot a fost weekend, am hotărât sa îmi ocup timpul liber cu ceva ce fac cel mai des în timpul liber și anume ma uit la un film, două, trei...cat încap în timpul meu liber. M-am hotărât să vă împărtăși din experiența de cinematecă. Pe principiul "primul vazut - primul povestit", încep cu "God Bless America" - un film despre un cetățean prea plictisit și prea obosit de tot rahatul servit via cutia vorbitoare, de non-valorile promovate și de metodele de îndobitocire în masă. Dacă cei ce sunt ca el, se limitează în a evita tembelizorul cu totul, cetățeanul hotărăște sa facă ceva în privința asta, asa ca își găsește un aliat și începe să aplice "selecția non-naturală" printre cei care îl calcă de ceva vreme pe nervi. Filmul e comedie... neagra ,  distribuția - actorii mai puțin cunoscuți dar asta nu afectează filmul într-o măsura prea mare, un mesaj bun in spate - părerea mea e ca s-a început cam târziu promovarea acestui mesaj...o generație întreagă deja e compromisă. Filmul reflecta o mare parte din pornirile și sentimentele noastre atunci când devenim sufocați de tot rahatul mediatic din jur. Chiar m-am surprins gândindu-mă ca nu mi-ar fi pic de mila dacă s-ar produce un mic accident de felul celui prezentat în film pe platourile antenelor sau a OTV-ului, de exemplu. Ce se întâmplă mai exact, vă las pe voi să vedeți.

Al doilea film - "The Avengers". Ori din lipsă de imaginație, ori cererea de super-eroi a crescut - în fine nu înțeleg ce i-a determinat pe producători să adune gloata de mutanți și să facă o varză de film cu o poveste varză , un scenariu la fel de varză, pe unele locuri plictisitor, cu scene de umplutură și acțiuni fără justificare. Totuși, Tony Stark, adică Robert Downey Jr și-a meritat cei 21 de lei și cele 2.5 ore. Mai e și fundul lui Scarlet Johansson - aviz amatorilor!
www.imdb.com

Ultimul film e mai  liniștit, de vazut cu sora sau mama după servici(prietenii nu vor rezista - pe ei lăsații să vadă Avengers) - "Temple Grandin" -  poveste unei femei, ce suferă de autism dar care, datorită perseverentei, educației si memoriei vizuale cu care a fost înzestrată ajunge sa facă mai mult decât un om obișnuit. Filmul inspirat din viata lui Temple Grandin, este plăcut, ușor de urmărit - perfect pentru o după-amiaza de relax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu