joi, 16 februarie 2012

Facebook insane

Nu am fost niciodată fan Facebook. Imi făcusem un cont cam prin 2008 ca sa iau legătura cu niște foști colegi de liceu, după care l-am ținut in hibernare pana in 2009 cand am reactivat contul sa ma alătur unui grup ce viza revolta din aprilie 2009 împotriva comuniștilor. Mai intens am început sa il folosesc in 2011 , când am găsit un grup de oameni ce îmi împărtășeau ideile legate de religie, si asa încet încet am început sa ma obișnuiesc cu  el.
Asta pana când mr Facebook s-a gândit el asa sa facă un update la interfața, si anume interfața de profil, fără posibilitatea ca userul sa isi aleagă dacă ii convine sau ba noul look. Practic , m-am trezit ieri cu "feature-ul Timeline" instalat si cu mesajul draguț:

Welcome to your timeline.
Only you can see your timeline during 7 day preview. This gives you a chance to:
1.Review what is on your timeline now and add or hide whatever you want;
2.Click Publish now or wait until your timeline goes live on February 22.

WTF???? Pe lângă faptul ca eu nu solicitasem niciodată acest timeline, pentru ca mi se pare total aiurea si hidos, se pare ca nu am opțiunea sa il refuz. E un fel de: "ia-l acum, ca oricum noi ti-l dam , vrei ori ba". Cam singura soluție, daca mai vreau sa stau pe grupurile mele preferate, este sa accept acest feature.
Dupa un search am gasit urmatorul post intr-un blog: Is there any way to change back to Profile after you upgrade to Facebook Timeline?  de unde se pare ca nu mai poti reveni la vechea interfata odata schimbat si oricum treptat toti utilizatorii vor fi trecuti pe acest sistem. M-am gandit sa imi inchid profilul (daca se poate asa ceva, sau si acest lucru este restrictionat de facebook?)  dar e prea multa bataie de cap, asa ca l-am lasat balta.


Un comentariu:

  1. Se poate sa iti stergi contul. Da click pe linkul de mai jos, confirma ca vrei sa iti stearga contul, apoi nu te mai loga timp de 2 saptamani. Daca te vei loga, procesul de stergere va fi anulat. Succes! https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

    RăspundețiȘtergere