miercuri, 15 februarie 2012

Apocalipsele zilnice si minciuni televizate

De fiecare data cand m-am uitat si eu la stirile de dimineata, trebuie sa fie macar una care sa aiba pe fundal o melodie apocaliptica, iar stirea e prezentata de parca  impactul e asupra intregii Romanii sau mai bine zis avem parte de cate o catastrofa de sfarsit de lume in fiecare zi.
Zilele astea e mana jurnalistilor non-obiectivi care se dau de ceasul mortii cu stirile despre sinistratii zapezilor. Am inteles ca o batrana sau un batran bolnav  sta cu grija casei care se risipeste sub povara zapezii ce apasa pe pereti, fiind neputinciosi in a face ceva sa isi salveze casuta. Nu aceeasi parere o am despre un neghiob, in floarea varstei, intreg si probabil lenesul satului, care se certa cu primarul satului pe motiv ca nu a venit nimeni sa ii deszapezeasca casa si ca i se darama peretii, si toate astea prezentate ca o adevarata tragedie la postul stirilor de cacao "Pro-tv". Nu se exclud nici celelate posturi de specialitatea stirilor de cacao. Revenind la "neghiob", ia frate o lopata si da-i cu aia ca decand te plangi, dezgropai un perete. Nu mai presus sunt si cetatenii urbani care asteapta echipajele cu lame sa le stranga zapada pana in fata usii de la block, eventual sa li se curete si masinele de zapada.
Daca ai rabdarea necesara sa vezi o emisiune intreaga, 50% din ea ii dedicata stirilor gen cat de mare e zapada in satul X cu reportajul de rigoare si melodia apocaliptica, apoi alt reportaj dintr-un sat vecin si tot asa cat sa acopere toate satele. Nici de publicitate nu mai au nevoie. 
Dar se pare ca nu se satura doar cu mormanele de zapada de pe toata Romania...ca sa mai faca o stire mai arunca si cate o minciunica. De exmplu postul de stiri de cacao Antena 3 a scris azi asta: http://www.antena3.ro/romania/fara-icoane-in-guvern-premierul-a-ordonat-scoaterea-tablourilor-din-birouri-155504.html?addcomment#comments

"Mihai Răzvan Ungureanu face curăţenie în birourile Palatului Victoria. Premierul le-a cerut subordonaţilor săi ca toate icoanele, tablourile, diplomele sau calendarele să fie înlăturate de pe pereţii cabinetelor.

Dispoziţia lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost dată la începutul acestei săptămâni iar unii angajaţi s-au conformat deja. Premierul le-a mai transmis angajaţilor Palatului Victoria că va verifica personal dacă cerinţa sa a fost îndeplinită.

Măsura lui Mihai Răzvan Ungureanu de a fi înlăturate iconele de pe pereţi încalcă articolul 9 din Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului.

Mai exact, "libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerile constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru siguranţa publică, protecţia ordinii, a sănătăţii sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor altora."" - sursa Antena 3

Doua minciuni mari si late intr-un singur articol: 
1. se pare ca nici o ordonanta in aceasta directie nu a fost data;
2. articolul 9 se refera la strict spatiu privat si nu cel public, prin alte cuvinte: poti sa iti exprimi orientarea religioasa unde vrei numai nu in institutiile publice, Pupi icoanele acasa dar nu la guvern.

 La comentariu, am lasat si eu sa le atrag atentia asupra minciunii pe care o promoveaza si mai stiu si altii care au scris comentarii ce nu au fost publicate. Sunt publicate doar comentariile care denegreaza persoana Ungureanu sau sustin continutul articolului.
Bai ciumpalacilor, da voua nu vi-i rusine asa un pic de mizeria care o faceti si o promovati? Imbecililor!  Mi-i scarba de Antene, Realiati si mai nou RTV - alt kkt de post de stiri.

4 comentarii:

  1. 1"Se pare ca" sau "sigur nu a fost"???? ca am initial erau date ca sigure: "doua minciuni mari si late". Ori "se pare", ori "mari si late".
    2."strict spatiu privat" sau vezi mai jos "în public sau în particular"???

    Articolul 9
    Libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie
    1. Orice persoană are dreptul la libertate de gândire, de conştiinţă şi de religie ; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerile, precum şi de a-şi manifesta religia sau convingerea în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin cult, învăţământ, practici şi îndeplinirea ritualurilor.
    2. Libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerile nu poate face obiectul altor restrângeri decât cele prevăzute de lege care, într-o societate democratică, constituie măsuri necesare pentru siguranţa publică, protecţia ordinii, a sănătăţii, a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor altora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ar fi sa punem statui budiste in loc de icoane? Tot manifestare religioasa este "în public sau în particular".

      Ștergere
  2. http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_erorilor_logice
    una, doua, trei...8? cate recunosti/asteti? :)
    ei, la multi ani cu ocazia lui 8. a 3-a.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, recunosc ca nu m-am exprimat adecvat. Pana la urma biserica este o instituție publica. Dar gasesc ofensator ca atunci cand merg in orice alta institutie publica: guvern, scoala , gradinita etc sa dau cu nasul in icoane.

    RăspundețiȘtergere