miercuri, 4 ianuarie 2012

Despre popi si vrajitoare.

Hai sa zic si eu "La multi ani!" si intru cu totala dedicatie in tema ca in painea calda. In acest post vreau sa dau un raspuns la urmatoarea intrebare: "De ce popii ar trebui sau nu ar trebui judecati pentru inselaciune".
Dupa mine, ar trebui. Asa cum ritualurile "vrajitoarelor" sunt considerate inselaciuni, asa si cele bisericesti..cam in aceeasi categorie se incadreaza. Ambele presupun costuri din partea celui care solicita aceste servicii, fara ca sa fie platit vre-un banut in haznaua statului...doar ca biserica, sa ii zicem, e ceva mai cu obraz si nu iti fura masina si casa....ci iti cere frumos cateva milioane doar. Chiar daca din punctul meu de vedere e aceeasi mancare de peste, din perspectiva social-crestina nu e chiar asa. Cand ceri sa ti se sfinteasca masina, casa, biletul la loto...nu te astepti neaparat la un rezultat...e ca si cum ai inainta o cerere lui doamne doamne sa te aiba in vedere. Prin urmare, lipsa rezultatului nu atrage neaparat la raspundere fetele bisericesti pentru servicii eronate, ca probabil asa a vrut dumnezeu. Diametral opus sta treaba cu vrajitoria. Adic daca tot te risti sa apelezi la necuratu si sa iti vinzi sufletul...macar sa ai rezultate. Din pacate unii isi dau prea tarziu seama ca au fost inselati, acest "prea tarziu" survenind odata cu depistarea lipsei banilor si bunurilor, dar nici odata nu se vor invata minte ca ceea ce isi doresc nu pot fi atinse prin mijloace ireale.
Sa vedem si exemplul concret oferit de dom'soara Zavo: ea a vrut sa moara mam-sa si sa ajunga vedeta la Hollywood...pai cum sa ii ceri lui dumnezeu asa ceva direct, si inca contra cost...daca te mai duci cu astfel de cereri pe la popi te trimit aia de unde ai venit eventual iti vor da niste sfaturi duhovnicesti sau  poate cheama o ambulanta de la nebuni. Asa ca Zavo s-a dus la vrajitoare. Cand s-a vazut fara casa si masina, cu ma-sa in viata si ea inca in Bucuresti, Zavo a inteles ca a fost pacalita. Pacat ca nu a inteles ca nivelul ei de intelegenta e de vina in tot acest calambur, prin urmare, dupa ce si-a recuperat masina s-a dus cu ea la popi sa i-o sfinteasca. Zavo, zavo...nu stii tu ca nu e bine sa slujesti la doi stapani odata?
Zavo e doar un caz mediatizat, dar cati sunt in realitate inselati de astfel de actiuni fie din partea vrajitoarelor, fie din partea bisericii..mai ales a bisericii? Nu avem decat sa ne miram sau sa ii compatimim, ca oricum suport juridic pentru asa ceva nu exista. Daca ar exista cu precadere nu am mai avea slujbe de exorcizare, vindecare, sfintire etc iar acest lucru ar atenta serios la buzunarul sponsorizator de partide politice, deja prea plin al BOR-ului. Deocamdata, eu sustin impozitarea si taxarea activitatilor bisericesti / oculte la toate cele 32% per popa, respectiv vrajitoare. Amin.

Un comentariu:

  1. si popa si vrajitorile au scapat de impozitare , noua ni se impoziteaza si cararile de munte.

    RăspundețiȘtergere