vineri, 30 septembrie 2011

Cetateanul Nemultumit: Mormoloci in trafic

Mi-ar place daca s-ar aproba si aplica o pedeapsa mai mare(amenda de ex) pentru poluarea fonica..si mai ales cea provenita de la mormolocii din trafic nerabdatori. Cam in fiecare zi am neplacerea de a trece prin intersectia Bucsinescu din Iasi in drum spre servici. Exact cand cam toata lumea merge grabita spre servici.  Nu e o intersectia mare..dar semaforizarea si plus o sosea nationala care trece pe acolo o face sa fie cam unica. Si nu ca ar fi accidente sau imbuteiaje, ci pentru ca se aduna toti grabitii cu masini de pe lume in intersectia aia. Daca ai o dacie mai lenta care nu a plecat in secunda -1 cand se face verde , poti sa zici ca esti cel mai ghinionist sofer si cu frigiderul plin pe ziua in curs. Si de asta au grija soferii din randul de masini care iti urmeaza tie.

Claxoneaza cat pot de tare. Parca s-ar intrece..a cui masina claxoneaza mai zgomotos. Daca se intampla sa fie si unu cu numere de capitala..atunci chiar ai incurcat-o. Cel mai probabil o sa se apropie de tine mai incolo, cu geamul coborat sa iti aduca aminte de origini.

Am si eu o intrebare:" De ce claxonati bre? O sa ajungeti mai repede unde v-ati pornit daca nu asteptati sa plece toti din fata voastra? Aveti o vaca care fata in masina?" Si pun pariu ca m
ajoritatea claxonagiilor sunt cetatenii tuciurii care se perinda prin Europa , unde nu scot nici un "sac", ca sa treaca cat mai neobservati, iar aici vin si fac legea strazilor. Se vad prin geamurile coborate si manele din fundal. La ora aia muzica inca e la minim.


Un comentariu:

  1. Romanii sunt niste soferi primitivi in trafic...parte din vina o are si lipsa unor drumuri/autostrazi adecvate secolului in care traim. Oricum asta nu scuza nesimtirea din trafic. Eu ca sofer traiesc asta zilnic...inghit in sec si merg mai departe(ca sa nu ajung sa cer un pat la Socola)

    RăspundețiȘtergere