sâmbătă, 29 octombrie 2011

Doua Eve


Baietii astia sunt din Chisinau, isi spun Alternosfera si sunt de ceva timp pe piata muzicala de acolo. Nu stiu cat de promovati sunt in Romania dar mie au inceput sa imi placa cam de pe acum. Zic ca merita ascultati

miercuri, 26 octombrie 2011

The King's Speech, varianta romaneasca.

Astazi a avut loc un eveniment ...multi ar zice istoric. Eu zic doar asa de avengura. The King's Speech, varianta romaneasca.
Am citit prin multe comentarii, articole si posturi pareri impartite: pro si contra "bosorogului" care isi spune rege. Multi il acuza ca si-a abandonat poporul, ca l-a tradat, ca nu a mers mai departe langa Antonescu si ca a favorizat partidul comunist sa preia puterea in Romania.
Cu toate ca istoria nu se face cu "daca", am sa incerc sa plasez totusi unul la un moment dat: DACA regele l-ar fi lasat pe Antonescu sa isi duca treaba pana la sfarsit si ar fi mers in coalita hitlerista, Romania orcum ajungea in mainele comunistilor, si nu a celor autohtoni ci a rusilor.

marți, 18 octombrie 2011

Cetateanul nemultumit: cainii prietenii omului.

M-am saturat de cainii vagabonzi care alearga pe toate strazile, latra la masini, urla noaptea sub geamul meu, ataca copii si pe cei ce nu se pot apara, de cadavrele cainilor loviti de masini pe strazi.  Si totusi nu sunt deacord cu eutanasierea lor. Mi-i mila de ei, caci sunt fiinte si se nasc cu un atasament de fata de oameni deja definit. Un caine sanatos care nu a fost lovit vre-o data de cretini , nu o sa atace nici odata oamenii. Eu sunt pentru sterilizare. De ce? Pentru ca e mai sigur mai ieftin si cu rezultate pentru termen lung. Cum? Simplu.

joi, 13 octombrie 2011

Cetateanul nemultumit: Clanurile

Cazul asta de la Giurgiu devine din ce in ce mai greu de suportat. Ce s-a intamplat la Giurgiu e fata adevarata a comunitatii in care traim, a tarii si a guvernantilor nostri. Clanuri si grupari mafiote au existat si vor exista. Problema e cum le facem fata, noi cetatenii si autoritatile. Acolo unde legea e mai presus decat ei, mizerile care le fac se raporteaza cumva doar la comunitatea lor, mai fac puscarie, se mai ascund de autoritati...ai o siguranta ca nu mergi pe strada si iti da careva cu ceva in cap sa nu te mai scoli de jos. 
In Romanie insa e pe dos . Nu mai pe dos decat in RM, dar tot pe dos e. Se pare ca insasi guvernantii nostri sunt finantati de aceste grupari..mai mai nu se pupa pe la tv (daca nu s-or fi pupat deja). Prefera sa inchida ochii la toate faptele comise de ei, se fac ca nu vad, nu aud sau nu inteleg. Avem o guvernare plina de indivizi orbi, surzi si prosti. Eu zic ca ar trebui sa se impuna un examen medical obligatoriu pentru toti candidatii pe la primarii, presedentii etc. Cum sa fii primar si sa zici ca "clanul facea doar un pic de camatarie si cam atat"? Pai asta nu e infractiune? Maine o sa ii auzim cum ca "au omorat doar un om si cam atat..nu fac nimic rau".
Intrebarea mea e urmatoarea: daca asti incearca sa ii scoata basma curata pe interlopi, intr-un caz de crima in care se implica pana si reprezentanti ai FBI-ului, ce se intampla cand este omorat un tanar roman?Pai probabil in certificatul de deces apare cauza mortii find : naturala. Naturala in sens de selectie naturala atat timp cat tanarul roman a fost mai slab decat hoarda de cioroi umflati. Si cam atat.
Abia astept sa aflu finalul anchetei. Sper ca pe langa numele inculpatilor sa aud si numele primarului si a  politistilor protectori de mafioti Giurgiu.

joi, 6 octombrie 2011

Romanizarea limbei ruse

6 octombrie. Aproape mijlocul toamne..dar e asa de frumos afara: soare, gradele sunt mai mult de 20 la amiaza, pomii inca verzi si maidanezi fericiti. A murit si Steve Jobs. Imi pare chiar foarte rau pentru el. Nu pentru ca murit(la urma urmei toti murim) ci pentru ca mult timp nu va mai fi unul ca el. Jobs cred ca e unul din oamenii care isi merita pe deplin celebritatea datorita muncii sale. Un vizionar talentat si ambitios care si-a dus visele (nu doar ale sale) spre realitate, si culmea, le-a si vandut.
Nu mai zic multe despre Jobs, pentru ca nu il cunosc. Orcum e plin internetul cu de toate despre el prin urmare orcand puteti sa aflati mai multe.
Va prezint aici un filmuletz in schimb care sa va lumineze ziua de azi. Daca o sa intelegeti desigur. Subtitrare nu exista.

Florence & The Machine

I just love her....